Онлайн лидерът в доставките на храна в Европа Takeaway.com подписа днес споразумение

...
Онлайн лидерът в доставките на храна в Европа Takeaway.com подписа днес споразумение
Коментари Харесай

Takeaway.com придоби BGmenu

Онлайн водачът в доставките на храна в Европа Takeaway.com подписа през днешния ден съглашение за придобиване на BGmenu. По този начин Takeaway засилва позициите си в Източна Европа, което е и част от тактиката за разширение на компанията на остарелия континент.

BGmenu е водач в доставката на храна в България по брой поръчки, а Takeaway.com има най-големите компании за доставка на храна в Германия, Холандия, Полша, Белгия и Австрия. Част от тактиката на Takeaway е да заеме водещо място в сегмента доставки на храна на всеки от пазарите, в които оперира.

" Радваме се, че ставаме част от най-бързо разрастващата се онлaйн компания за доставка на храна в Европа. Вярваме, че има забележителен капацитет и благоприятни условия за развиване на Българския пазар, а партньорството ни с Takeaway.com е най-хубавата опция за нас да затвърдим триумфа си тук. С експертизата и спомагателната инвестиция на Takeaway.com, доста ще подобрим услугите си както за крайния консуматор, по този начин и за нашите сътрудници - заведенията, с които работим “, разяснява Владимир Давче, изпълнителен шеф и създател на BGmenu.

" С придобиването на BGmenu прибавяме към бизнеса си един бързо разрастващ се пазар за доставка на храна със доста количество консуматори. В България планираме да използван същата тактика, която докара до бърз растеж на бизнеса ни и в Полша с Pyszne.pl ”, бяха думите на Жиц Гроен, изпълнителен шеф и създател на Takeaway.com.

Сделката е на стойност 10,5 млн. евро, което се дефинира от цената на предприятието, като ще бъде платена в брой. За да форсира развиването на бизнеса си тук, Takeaway.com ще влага забележителна сума в българския пазар, която не се прецизира на този стадий.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР